Sănătate

Încă o pandemie? „60% din cazurile COVID-19 vor fi cu noua tulpină. E importantă secvențierea și la Cluj-Napoca”

Un medic epidemiolog român, Octavian Jurma, a avertizat că în trei luni un procentaj de 60% din cazurile existente de COVID-19 vor fi cazuri cu noua tulpină de coronavirus.

 

 


Octavian Jurma, un medic epidemiolog și cercetător român a vorbit la Digi24 despre evoluția cazurilor COVID-19 și noua tulpină din Marea Britanie, extinsă și la noi în țară.

 


Medicul susține că în trei luni, prin martie 2021, 60% din cazurile existente de COVID-19 ar putea deveni cazuri cu noua tulpină, mai ales în București. Astfel, am putea ajunge la o nouă pandemie.

Totodată, epidemiologul consideră că este important să se efectueze secvențierea în marile orașe din România, printre care și în Cluj-Napoca.


„E important să se efectueze secvențierea și în marile orașe: Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, pentru că sentimentul meu este că perioada de sarbatori a omogenizat distribuția acestui virus în țară. E ca și cum ar fi debutul unei noi pandemii. O putem considera o nouă pandemie peste vechea pandemie”, a declarat Octavian Jurma.

Octavian Jurma a explicat că trebuie să reducem numărul de infectări „cu orice preț” ca situația să poată fi îmbunătățită și prevenită.


CITEȘTE ȘI:

9 din 10 contacți ai persoanei infectate cu noua tulpină de coronavirus sunt pozitivi

 


Cum se lucrează pe secțiile ATI din Cluj? Medic: „E mai mult decât un job, e o necesitate vitală” FOTO

 

abonare newsletter