Sănătate

Un primar „nerăbdător” a sărit peste rând și s-a vaccinat anti-COVID în etapa dedicată medicilor

Un primar „nerăbdător” să se vaccineze a sărit rândul și a fost imunizat în etapa dedicată exclusiv cadrelor medicale.

 

 


Un primar din Călăraşi a sărit rândul şi s-a vaccinat împotriva COVID-19, deşi România este încă în prima etapă a campaniei, în care se imunizează numai cadrele medicale. Acesta a postat pe o reţea de socializare momentul vaccinării.

 


Primarul comunei Alexandru Odobescu, Niculae Eremia a spus pentru Digi24 ca s-a înscris pe lista medicului de familie pentru a se vaccina, după care a mers ieri la centrul de vaccinare și s-a vaccinat.

Primarul nu consideră că a greșit

Edilul nu consideră că ar fi o problemă faptul că s-a vaccinat într-o etapă a campaniei în care au acces, în mod normal, doar angajații din sistemul medical. De altfel, el a postat pe Facebook o fotografie din momentul vaccinării, cu mesajul „Responsabilitate! Prima doză de vaccin”.


Cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare ar urma să înceapă săptămâna viitoare și include vârstnicii, persoanele din categorii de risc și angajații din domeniile estențiale. Cea de-a treia etapă, destinată populației generale, ar urma să înceapă în aprilie.

Când se vaccinează Iohannis?

Președintele României se vaccinează anti-COVID vineri, 15 ianuarie, la data la care începe etapa a doua a campaniei de vaccinare.


„Decizia a fost să se vaccineze în prima etapă personalul medical şi acest lucru se întâmplă. Nu am dorit nici eu nici premierul ca să zic aşa, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost probabil mesajul greşit, dar, vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare. Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie”, a declarat Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI


Când se vaccinează anti-COVID președintele Klaus Iohannis? „N-am vrut să mă bag în faţă”

 

 

 

abonare newsletter