Actualitate

Când se vaccinează anti-COVID președintele Klaus Iohannis? „N-am vrut să mă bag în faţă”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că se vaccinează public, în data de 15 ianuarie, odată cu începerea celei de-a doua etape de vaccinare.

 

 


Președintele României se vaccinează anti-COVID vineri, 15 ianuarie, la data la care începe etapa a doua a campaniei de vaccinare.

 


„Decizia a fost să se vaccineze în prima etapă personalul medical şi acest lucru se întâmplă. Nu am dorit nici eu nici premierul ca să zic aşa, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost probabil mesajul greşit, dar, vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare. Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie”, a declarat Klaus Iohannis.

 


Preşedintele a precizat că faptul că nu s-a vaccinat până în prezent nu a produs nicio neîncredere.

140.447 de persoane vaccinate în România

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) este 140.447.


Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore) este 56 de reacții comune și minore, dintre care: 20 reacții de tip local; 36 reacții generale.

Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020) este 484 comune și minore, dintre care: 193 reacții locale cu durere la locul injectării; 291 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).


CITEȘTE ȘI

Primele doze de vaccin Moderna ajung miercuri în România! 14.000 de doze de vaccin anti-COVID19

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter