Sănătate

Cum funcționează vaccinul anti-COVID19? Explicație VIDEO pentru copii realizată de o fetiță de 12 ani

Explicație inedită pentru copii a modului în care funcționează vaccinul anti-COVID-19. Videoclipul în care procesul este explicat a fost realizat de fiica de 12 ani a Laurei Ghibu, medic român.

 

 


Laura Ghibu Ventimiglia, un medic român stabilit în Suedia, a postat pe Facebook un videoclip prin care copii pot înțelege care sunt beneficiile vaccinului anti-COVID-19, bazat pe tehnologia ARNm, dar și despre modul în care funcționează.

 


Videoclipul a fost realizat de fiica sa Astrid, în vârstă de 12 ani. După ce a întrebat-o pe mama sa cum funcționează vaccinul, Astrid a dorit să pună toate acele informații într-un context mai ușor de perceput, așadar a realizat un filmuleț în care a folosit desene și explicații pe înțelesul tuturor.

Videoclipul a devenit viral după câteva ore după ce mama fetei l-a postat pe Facebook și a fost preluat și de medicul Vlad Mixich, desemnat de Parlamentul European ca expert independent în board-ul Agenției Europene pentru Sănătate și Securitate în Muncă.


Nu după mult timp, Laura Ghibu a fost contactată de medicul care a îngrijit primul pacient de COVID-19 din Italia, conform Digi24. Doctorul dorea să îi ceară permisiunea de a prelua videoclipul pentru campania de informare din întreaga regiune Lombardia. Videoclipul urmează să fie trimis la 10 milioane de locuitori din Italia.


Medicul Laura Ghibu își are originile în familia personalității românești Onisifie Ghibu, cel care a participat la toate deciziile privind Unirea Transilvaniei cu România în anul 1918. Bunicul Laurei a fost nepotul fratelui lui Onisifor Ghibu.

CITEȘTE ȘI:


De ce vaccinul anti-COVID-19 NU E PERICULOS. Cât de sigur e să te imunizezi împotriva coronavirusului? Explicații pe înțelesul tuturor.

 

8 lucruri pe care trebuie să le știi despre vaccinul anti-COVID19. Mai are rost vaccinarea dacă ai fost deja infectat?

 

abonare newsletter