Sănătate

La un secol de la construcție, un spital din Cluj intră în reparații capitale. FOTO

La 100 de ani de la construcția sa, un spital clujean intră în reparații capitale.

 

 


Clădirea unei unități medicale clujene în care funcționează Secțiile Clinice Ortopedie-Traumatologie I-II intră în reparații, după un secol de la construcția sa.

 


Clădirea se află în subordinea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unitate medicală care a demarat o investiție de infrastructură de 20 de milioane de lei.

Investiția va presupune etajarea clădirii în care funcționează Secțiile Clinice Ortopedie-Traumatologie I-II. Totodată, și relocarea blocului operator și a compartimentului de Terapie Intensivă.


Pe lângă cele menționate, unitatea medicală va fi reabilitată și modernizată, la fel și instalațiile aferente. Liftul exterior și zona de acces a ambulanțelor vor fi amenajate.

„Clădirea în care funcționează Secțiile Clinice Ortopedie-Traumatologie I-II intră, la un secol de la construcția sa, în reparații capitale. (...) Secțiile Ortopedie-Traumatologie I-II au trecut în structura SCJU în anul 2011, înainte acestea făcând parte din fostul Spital de Adulți”, s-a anunțat pe pagina de Facebook a instituției SCJU Cluj-Napoca.


Secțiile de Ortopedie-Traumatologie, două la număr, externează anuale peste 3.000 de pacienți. Aproape 9.000 de pacienți sunt consultați în regim de ambulatoriu.

Lucrările demarate de curând se vor încheia în anul 2022. Consiliul Local a sprijinit aceste lucrări cu suma de 1.931.000 lei.


În perioada 2011-2013, valoarea totală a investițiilor pentru cele două secții a ajuns la aproximativ 165.000 lei. În perioada 2014-2020, dotările și lucrările de reparații au depășit valoarea de 5.000.000 lei.

CITEȘTE ȘI:

S-au finalizat lucrările la cea mai modernă unitate UPU din România. Investiția se ridică la 32 milioane de lei. FOTO

 

abonare newsletter