monitorulcj.ro Menu
Sănătate

48 de cazuri de GRIPĂ clinică raportate în România în ultima săptămână

România a raportat 48 de cazuri de gripă clinică într-o singură săptămână. Câte erau anul trecut pe vremea asta?

48 de cazuri de GRIPĂ clinică raportate în România în ultima săptămână


 

 


 Au fost raportate 48 de cazuri de gripă clinică în România, în săptămâna 23-29 noiembrie, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), iar cazurile înregistrate sunt mai multe față de perioada similară a anului trecut.

 


La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute - gripă clinică, IARCS și pneumonii - a fost de 31.874, cu 63,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent, când au fost 88.394 de cazuri.

Numărul cazurilor este cu 27,4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară, când s-au înregistrat 43.954 de cazuri. Scăderile sunt puse și pe seama subraportărilor din perioada sărbătorilor legale.


48 de cazuri de gripă clinică

CNSCBT anunță și că în ultima săptămână au fost raportate la nivel național 48 de cazuri de gripă clinică. Numărul este mai mare față de anul trecut, în aceeași perioadă, când au fost 41 de cazuri. Până acum nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Până în 29 noiembrie au fost vaccinate antigripal 864.796 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.


CITEȘTE ȘI:

Distribuirea dozelor de vaccin antigripal continuă. Încă 930.000 de doze vor ajunge la medicii de familie

 


 

 

Care este primul semn de infecție respiratorie? Află ce trebuie să faci pentru a preveni agravarea simptomelor de răceală sau gripă