Sănătate

Când va ajunge vaccinul anti-COVID19 în Europa. Toate statele membre vor primi doze

Vaccinurile anti-COVID-19 au o eficiență aproape de 95%, iar Uniunea Europeană deja a înaintat pre-contracte pentru achiziționarea a peste 400 de milioane de doze.

 

 


Vaccinarea împotriva virusului COVDI-19 poate începe în primul trimestru al anului viitor, spune Andrea Ammon, şeful Centrului European pentru Prevenirea şi Controlarea Bolilor (ECDC). Uniunea Europeană va achiziționa doze de vaccin pentru toate statele membre.

Uniunea Europeană va plăti 10 miliarde de dolari pentru a asigura 405 de milioane de doze ale vaccinurilor anti-COVID-19 dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi CureVac.


Moderna și Pfizer au o eficiență de aproape 95%

Moderna a anunțat că vaccinul dezvoltat de ei are o eficiență de 94,5%. În dezvoltarea acestui vaccin s-au investit 955 de miliarde de dolari, iar compania americană Moderna este a doua cea mai mare companie din SUA care oferă rezultate cu mult peste așteptări. De asemenea, Pfizer are o eficiență asemănătoare.

În prezent, Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) se află „în discuţii zilnice cu FDA (Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA) pentru a sincroniza evaluările vaccinurilor de combatere a coronavirusului”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.


Comisia Europeană a închiat până acum cinci contracte de pre-comandă cu AstraZeneca, Johnson & Johnson, CureVac, Pfizer/BioNTech şi Santofi-GSK.

CITEȘTE ȘI:


Comisia Europeană vrea 405 de milioane de doze din potențialul vaccin anti-COVID19

abonare newsletter