monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Controale la toate secțiile ATI din țară după tragedia de la Piatra Neamț, unde 10 pacienți COVID19 au murit într-un incendiu

Începând de luni echipele DSP vor demara controale la toate secțiile de ATI din țară pentru verificarea instalațiilor. Decizia a venit după ce 10 oameni au murit într-un incendiu dintr-o secție ATI din Piatra Neamț.

controale-la-toate-sectiile-ati-din-tara-dupa-tragedia-de-la-piatra-neamt-unde-10-pacienti-covid19-au-murit-intr-un-incendiu

 

 


Echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor desfăşura, începând de luni, controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a avut, duminică dimineaţa, o întâlnire de lucru cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, şeful IGSU, Dan Paul Iamandi, şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat, Mioara Comana.

Controale în toate secțiile de ATI din țară după incendiul din Piatra Neamț

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul şedinţei a fost realizată analiza intervenţiei în cazul tragediei de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, stadiul transferului pacienţilor supravieţuitori şi a fost solicitată colaborarea tuturor instituţiilor abilitate în desfăşurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului.

De asemenea, s-a decis ca, începând de luni, echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să desfăşoare controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale.

Decizia vine după ce, sâmbătă seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu la secţia de ATI, unde erau internaţi pacienţi cu COVID-19.


10 oameni au murit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț

În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, este transferat, duminică, la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

CITEȘTE ȘI:


FOTO. Imaginile groazei după incendiul de la secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ. Paturi întregi au ars complet