Sănătate

Situația în Italia, MAI GRAVĂ decât în primăvară. Numărul de infectări COVID19 de peste 6 ori mai mare. Mai rezistă?

Italia suferă un al doilea val de COVID-19 care lovește mai puternic de această dată. Situația este de șase ori mai gravă decât în primăvară.

Situația în Italia, MAI GRAVĂ decât în primăvară. Numărul de infectări COVID19  de peste 6 ori mai mare. Mai rezistă? Situația în Italia, MAI GRAVĂ decât în primăvară. Numărul de infectări COVID19 de peste 6 ori mai mare. Mai rezistă?

 

 


Italia suferă un al doilea val de COVID-19 care lovește mai puternic de această dată. Situația este de șase ori mai gravă decât în primăvară.


În primăvară, situația în Italia era devastatoare. Pandemia de COVID-19 și-a pus amprenta adânc peste italieni.


Chiar dacă situația se îmbunătățise, autoritățile italiene au raportat recent un număr record de infectări cu COVID-19, de la începutul pandemiei. Îngrijorător, 40.902 de oameni au fost depistați pozitivi în 24 de ore, conform CNN.

Acest număr este cu mult mai mare decât numărul infectărilor zilnice din primul val de pandemie din primăvară. Pe 21 martie, Italia înregistra 6.554 de îmbolnăviri cu noul coronavirus, mult mai în regulă decât în prezent.


Astfel, noul bilanț al cazurilor zilnice de COVID-19 ridică mult numărul total de bolnavi, ajungând la numărul 1.107.303. Și decesele sunt foarte multe, 550 în 24 de ore, ajungându-se la un total de 44.139 decese COVID-19.

Șase regiuni italiene sunt „zone roșii” de risc ridicat. Nouă regiuni sunt „zone portocalii”, iar alte cinci sunt „zone galbene”.


Regiunea Emilia-Romagna și cunoscuta Friuli Venezia Giulia, dar și Marche, au intrat în categoria de risc „zone portocalii”, de la galben, după creșterea numărului cazurilor.

Totuși, întrebarea e: Mai suportă Italia un nou val de COVID-19? Sistemul medical încă e epuizat după situația dezastruoasă din primăvară.


CITEȘTE ȘI:

Garda Civilă norvegiană patrulează la graniță din cauza creșterii numărului de cazuri COVID19 și decese în Suedia

 

Un clujean, dat în urmărire națională, s-a plimbat din județ în județ pentru a scăpa de poliție. Ce l-a dat de gol era faptul că nu purta mască

 

abonare newsletter