Sănătate

Garda Civilă norvegiană patrulează la graniță din cauza creșterii numărului de cazuri COVID19 și decese în Suedia

Norvegia și-a mobilizat forțele gărzii civile pentru a patrula granița terestră fiindcă Suedia a înregistrat o creștere accelerată de cazuri COVID-19 care tensionează sistemul medical. Spitalele din Suedia sunt la limită.

Garda Civilă norvegiană patrulează la graniță din cauza creșterii numărului de cazuri COVID19 și decese în Suedia Garda Civilă norvegiană patrulează la graniță din cauza creșterii numărului de cazuri COVID19 și decese în Suedia

 

 


Regulile aplicate de Norvegia, împotriva coronavirusului, au devenit mult mai severe, iar controalele de la graniță se vor extinde pentru încă șase luni. Garda Civilă va a declarat că va ajuta poliția să controleze frontiera vastă, la fel cum s-a întâmplat și în primăvară și vară.

 


„Autoritățile civile nu dispun de resurse suficiente pentru a pune în aplicare noile măsuri și au solicitat asistență Forțelor Armate”, a anunțat marți într-o declarație Garda Civilă, o forță de mobilizare rapidă în armată axată pe apărare locală și sprijin civil.

Granița dintre Suedia și Norvegia este cea mai lungă din întraga Europa. Aproximativ 80.000 de suedezi trăiesc și muncesc în Norvegia.


Decesele de COVID-19 înregistrate în Suedia sunt de peste 10 ori mai multe decât în Norvegia, care a ales să intre în lockdown în primăvară.

Suedia a înregistrat marți 15.779 de cazuri noi de COVID-19, de la ultima actualizare de vineri.


În cazurile în care Suedia, care nu publică date în weekend sau luni, au atins în mod repetat recorduri zilnice în ultimele două săptămâni.

„Spune-i un al doilea val sau nu, suntem în plină expansiune și cu toții trebuie să ajutăm la întoarcerea situației”, a declarat oficialul Sarah Byfors, de la Health Agency, într-o conferință de presă.


„La fel ca și cealaltă curbă, decesele se îndreaptă și ele mai sus, deși nu la fel de abrupt încă”

Suedia a înregistrat 35 de decese noi în ultima perioadă de patru zile. A ajuns la un total de 6057 în timpul pandemiei. Rata de deces a Suediei pe cap de locuitor este de câteva ori mai mare decât cea din Norvegia. Totuși, este mult mai mică decât incidențele din unele țări europene mari, cum ar fi Spania și Marea Britanie.

CITEȘTE ȘI:

COVID19 pune Crăciunul și planurile de sărbători pe PAUZĂ. Restricții în toată Europa: fără zboruri, fără întruniri de familie

 

STAREA DE ALERTĂ se prelungește pe teritoriul României. Ce se va întâmpla în ziua alegerilor?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter