Sănătate

23 de români infectați cu COVID-19 au murit în timp ce așteptau să se elibereze un loc la ATI

Spitalele din România sunt copleșite de numărul mare de pacineți ajunși în stare gravă din cauza infecției cu COVID-19.

23 de români  de COVID-19 au murit în timp ce așteptau să se elibereze un loc la ATI 23 de români de COVID-19 au murit în timp ce așteptau să se elibereze un loc la ATI

 

 


23 de români au murit în ultima săptămână după ce s-au infectat cu COVID-19 și nu a fost găsit un loc pentru ei în secțiile de terapie intensivă din județele lor.

 


În ziua recordului de pacienţi internaţi la terapie intensivă telefonul sună în continuu la Centrul Naţional pentru Coordonarea şi Conducerea Intervenţiei. Medici din toată ţara înceracă cu disperare să găsească un loc liber într-un spital pentru un bolnav în stare gravă. După fiecare apel, lupta se transferă în Centrul de la Ciolpani.

Mulți dintre bolnavii de COVID-19, aflați în stare gravă, ajung să fie transferați dintr-un județ în altul pentru că în anumite zone paturile de la terapie intensivă sunt ocupate în proporție de 100%.


Nelu Tătaru este la curent cu situația din țară

Ministrul Sănătății este la curent cu situația din țară și a recunoscut că situația este una gravă, iar locurile la ATI apar în momentul în care un pacient mai degrabă moare, decât se vindecă.

„Până la 1300 sunt paturile libere. Dar gândiți-va că ceea ce facem noi în acest moment e să extindem pe paturi suplimentare sau pe paturile care sunt de Terapie Intensivă libere în acest moment care sunt pt pacienții non COVID.Din nefericire, arată statisticile, paturile se eliberează când moare un pacient. Mai rar când se vindecă unul. Sunt deja liste de așteptare pentru cei care au nevoie de transfer, liste care sunt lungi pe zi ce trece. Pentru mulţi, timpul e critic, transferul s-a aprobat prea târziu. 23 de oameni au murit de la începutul lunii şi până acum aşteptând un loc liber în AȚI. Şase dintre ei numai la Timişoara.”, a declarat Ministrul Sănătății pentru Observator.ro

Ultimele Stiri
abonare newsletter