Sănătate

Situație critică la un spital din România! 80 de cadre medicale au intrat în concediu de odihnă, iar 30 de medici sunt infectați cu COVID19

Mai multe cadre medicale cer concediu de odihnă la un mare spital din România, deși în această perioadă situația este critică din cauza pandemiei. Zeci de medici sunt infectați cu Covid-19.

situatie-critica-la-un-spital-din-romania-80-de-cadre-medicale-au-intrat-in-concediu-de-odihna-iar-30-de-medici-sunt-infectati-cu-covid19 situatie-critica-la-un-spital-din-romania-80-de-cadre-medicale-au-intrat-in-concediu-de-odihna-iar-30-de-medici-sunt-infectati-cu-covid19

 

 


 

Situație critică la un spital COVID din România. Cadrele medicale, 80 la număr, și-au depus cereri de concediu de odihnă, iar 30 de medici sunt infectați cu Covid-19.


Spitalul Clinic Județean Craiova se află într-o situație critică, din cauza personalului care dorește concediu de odihnă în această perioadă de criză. Mai mult de jumătate sunt asistente medicale, restul sunt brancardieri și infiermieri.

Cadrele medicale susțin că au oboist și au nevoie de zile libere pentru refacere. Niciun medic nu a solicitat concediu, și sunt revoltați că există astfel de cereri în perioada aceasta de criză.


Șefa UPU Craiova a semnat cererile de concediu, dar managerul spitalului nu este de acord cu plecarea cadrelor medicale. 

„Facem o evaluare cu comitetul director pentru a vedea dacă aceste concedii coincid ca perioade. Nu sunt de acord cu toate aceste cereri în acelasi timp. DSP va veni astăzi în control” a declarat managerul insituției, Laurențiu Ivanovici, la o emisiune televizată.


În acest moment, în spital sunt mai multe focare, cea mai gravă situație fiind la ATI unde peste 30 de medici, asistenți și infirmieri s-au infectat!. Spitalul are nevoie de personal pentru că instituția nu mai are oameni care să asigure gărzile. Astăzi se va întruni Comitetul Director pentru a vedea cum vor putea gestiona situația critică în care se află unitatea medicală. 

CITEȘTE ȘI:


Povestea unui infectat cu COVID19: „Boala este scurtă, procesul este anevoios. Nimeni nu îți explică ce se întâmplă cu tine”

„Și medicii sunt oameni!”. Dr. Adela Golea, șefa Spitalului de Urgență: „Toate presiunile, de la cazuri dificile până la a lucra foarte mult, duc la epuizare!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter