Sănătate

Clujul riscă să devină al doilea județ în care rata de infectare depăște 3 la mia de locuitori. Ce măsuri vor fi luate

Clujul are șanse mari să devină al doilea județ din România unde rata de infectare la 1000 de locuitori va depăși trei.

Clujul va fi al doilea județ în care rata de infectare depăște 3 la mia de locuitori. Ce măsuri vor fi luate Clujul va fi al doilea județ în care rata de infectare depăște 3 la mia de locuitori. Ce măsuri vor fi luate

 

 


Alba a fost primul județ în care rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori, fiind deja luate măsuri importante în cele mai afectate localități și municipii. Prefectul de Alba a anunțat că va crește numărul de paturi în spitale destinate bolnavilor de COVID-19, iar în localitățile afectate vor fi luate măsuri pentru limitarea transmiterii virusului.

 


În ultimele 24 de ore, Clujul a raportat 343 de cazuri noi de COVID-19 și rata de infectare a urcat la 2,8, fiind la un pas de depășirea pragului de 3 care aduce măsuri noi. Dacă joi vor fi raportate din nou peste 300 de cazuri noi, atunci întreg județul Cluj va avea o rată de infectare de peste 3.

Municipiul Cluj-Napoca a depășit rata de infectare încă de la începutul săptămânii, iar autoritățile locale au fost nevoite să închidă școlile, sălile de jocuri de noroc, sălile de spectacole și restaurantele.


În județul Cluj au fost raportate 6315 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, fiind înregistrate peste 100 de decese în spitalele din județ. Unul dintre motivele pentru care au apărut un număr mare de cazuri de COVID-19 la Cluj este strict legat de capacitatea mare de testare. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.867 de teste, dintre care 1.221 la cerere.

Ce măsuri se vor lua dacă județul Cluj depășește rata de infectare de 3 la mia de locuitori

Autoritățile locale vor analiza situația din fiecare localitate, iar în zonele cu o rată mare de infectare vor fi luate măsuri similare cu cele puse în aplicare în Cluj-Napoca sau Florești. Pentru moment NU se ia în calcul varianta de carantinare a județului și doar câteva măsuri prin care se va încerca limitarea răspândirii coronaviruslui.

Ultimele Stiri
abonare newsletter