monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Mai multe paturi pentru tratarea pacienților cu COVID, la Cluj. Tătaru: „Hotărârea va fi luată după evaluarea spitalelor”

Ministerul Sănătăţii anunță creşterea capacității de tratare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, în toată țara.

Mai multe paturi pentru tratarea pacienților COVID, la Cluj. Tătaru: „Hotărârea va fi luată după evaluarea acestora”

 

 


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că se are în vedere creșterea capacităţii de tratare a pacienţilor în unităţile sanitare din marile centre medicale din țară, inclusiv în judeţul Cluj, însă după evaluarea acestora la fața locului.

 


„La toate aceste unităţi reprezentanţii direcţiei de sănătate publică vor verifica modul în care au fost realizate separarea circuitelor şi asigurarea fluxului pacienţilor. Avem în vedere creşterea capacităţii de tratare a pacienţilor şi în unităţile sanitare din judeţele Cluj, Timiş, Mureş, Iaşi, dar hotărârea va fi luată după ce în această săptămână finalizez evaluarea acestora de la faţa locului”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Va fi suplimentat și personalul medical

Ministrul Sănătăţii a mai spus că se are în vedere şi suplimentarea personalului medical care lucrează în prima linie a luptei împotriva COVID-19. În acest sens, s-a identificat modalitatea legală ca cei 200 de medici rezidenţi şi specialişti care au susţinut examenul de specialitate în ATI, Urgenţă, epidemiologie, boli infecţioase, pneumologie şi radiologie care nu au post, să poată fi angajaţi în Spitalul de Urgenţă pr. Dr. Dimitrie Gerota, după care să fie detaşaţi în unităţile cu personal insuficient de către DSU.


Prste 100 de paturi noi ATI în Capitală

Numărul paturilor de terapie intensivă din unităţile sanitare de la nivelul municipiului Bucureşti destinat pacienţilor cu COVID -19 va fi suplimentat cu peste 100 paturi ATI, în urma unei evaluări realizate în această după- amiază de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat, Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI


Situație critică la Spitalul Clujana. Din 17 locuri la ATI, doar 6 funcționează:„Sunt medici infectați și funcționează restrâns”