Sănătate

Câte cazuri de COVID19 sunt în școlile din Cluj? Situația se înrăutățește la profesori

Situația s-a îmbunătățit la elevi, având un număr mai mic de infectări față de ziua de ieri. La profesori e mai rău.

Câte cazuri de COVID19 sunt în școlile din Cluj? Situație e mai bună la elevi, dar se înrătățește la profesori Câte cazuri de COVID19 sunt în școlile din Cluj? Situație e mai bună la elevi, dar se înrătățește la profesori

 

 


 

Numărul cazurilor de COVID-19 din școlile din Cluj ajunge la aproape 200 de infectări. Situația nu pare a se îmbunătății.


 

Chiar dacă în rândul elevilor sunt mai puține cazuri decât au fost ieri, acest lucru nu aduce vești atât de bune fiind că mai mulți profesori s-au infectat. Astfel, profesorul care are contact cu toți elevi, ar putea fi și el o sursă de infectare.


Situația în școli la Cluj

La elevi, numărul de cazuri raportat pe 20 octombrie, este de 122 de elevi infectați cu COVID-19. Mai puțin cu 4 cazuri decât ziua de ieri. Cei 122 de elevi provin din 57 unități de învățământ.

În rândul profesorilor s-au înregistrat ÎNCĂ 7 cazuri de COVID-19, ajungându-se la 61 de cadre didactice confirmate pozitiv. Cadrele didactice infectate sunt din 45 de unități de învățământ din județ.


Având în vedere situația în care a ajuns Cluj-Napoca, depășirea pragului de 3 cazuri la o mie de locuitori, toate școlile se vor închide, măsură obligatorie în cazul orașelor care se află în această situație, dar decizie care va fi luată în mod oficial astăzi, 20 octombrie, la ora 15.00 de către Comitetul pentru Situații de Urgență.

abonare newsletter