Sănătate

Dezvăluirea unui medic de la ATI: „Nimeni nu-și asumă să spună clar că nu știm tratamentul pentru COVID!”

Mii de români sunt infectați cu COVID-19, iar sute la număr se află la Terapie Intensivă în spitalele din toată țara. Un medic ATI dezvăluie că nimeni nu știe cum să îi trateze pe pacienți.

Dezvăluirea unui medic de la ATI: „Nimeni nu-și asumă să spună clar că nu știm tratamentul pentru COVID!” Dezvăluirea unui medic de la ATI: „Nimeni nu-și asumă să spună clar că nu știm tratamentul pentru COVID!”

 

 


Bolnavii diagnosticați cu noul coronavirus sunt pe mâinile medicilor din România, care nici ei nu știu exact cum ar trebui să îi trateze.

 


Un medic de la secția de terapie intensivă a Spitaluli Colentina din București, dr. Laura Zarafin, dezvăluie că nimeni nu știe încă un mod în care să trateze pacienții COVID, conform Ziare.com.

Zarafin se arată sătulă de acțiunile prin care se încearcă ascunderea informației că nici cei din sistemul medical nu știu ce să facă într-o asemenea situație critică.


„Acestea sunt vremurile, să nu ne mai ascundem. De ce nimeni nu își asumă și nu spune clar: "Nu știm tratamentul!?" De fapt, nu există, în general, garanții în medicină. În cazul unei boli necunoscute de unde să cerem vindecări? Da, știm. Le prescriem Dexametazona celor cu afectare pulmonară, anticoagulante (doza profilactică sau terapeutică), în funcție de patologii asociate și antivirale (de care ai și daca ai în prima zi). Tocilizumab-ul este o substanță anti Interleukina 6. Din pacăte, deși ni s-a părut la unele cazuri mai eficient, nu prea se mai gasește. În unele spitale se administreaza anticoagulant chiar și la asmiptomatici.”, a spus Dr. Laura Zarafin, pentru sursa menționată.

Medicul menționează și faptul că medicii, cu toate că ei sunt salvatorii pacienților infectați, tot ei sunt înjurați și amenințați.


„Și tocmai acei medici care intra non-stop la bolnavul COVID sunt înjurați, amenințați că sunt dași în judecată și, mai nou, unii s-au trezit cu plângeri la Colegiul Medicilor", a spus Dr. Laura Zarafin, pentru sursa menționată”, adaugă doctorul.

CITEȘTE ȘI:


„Și medicii sunt oameni!”. Dr. Adela Golea, șefa Spitalului de Urgență: „Toate presiunile, de la cazuri dificile până la a lucra foarte mult, duc la epuizare!”

 

RISCURILE echipajelor de pe ambulanță în epidemia de COVID19: „Am luat pungi în picioare, am lipit costumul cu bandă adezivă. Știi când îl îmbraci, dar nu știi când îl dai jos.” - GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter