Sănătate

Evoluția din ultima săptămână a cazurilor noi. Graficul COVID19 crește la Cluj

S-a ținut evidența săptămânală a noilor cazuri de COVID-19 din județele Bihor, Cluj, Covasna, Harghita și Mureș. Clujul urcă în mod considerabil de mult pe graficul COVID19.

Evoluția din ultima săptămână a cazurilor noi. Graficul COVID19 crește la Cluj Evoluția din ultima săptămână a cazurilor noi. Graficul COVID19 crește la Cluj

 

 


Cazurile noi de COVID19 evoluează în fiecare săptămână, devenind din ce în ce mai multe. Avem creștere exponențială de infectări în județele Bihor, Cluj, Covasna, Harghita și Mureș.

 


Analiza sau graficul este realizat prin extrapolare a situației pe primele cinci zile. După primele cinci zile ale săptămânii, față de săptămâna antecedentă, numărul cazurilor crește enorm.

La Cluj creșterea este de +75% față de săptămâna anterioară. În cazul celorlalte județe este astfel: Harghita are mai mult cu +117%, Mureș cu +85%, Bihor cu +60%, iar Covasna cu +34%, față de săptămâna trecută.


Clujul și-a depășit tot în cursul ultimei săptămâni recordul, atât săptămânal, cât și pe zi, de noi infectări. Situația este de-a dreptul alarmantă.

„Suntem departe de o stagnare ... și mai departe de o scădere a nr de cazuri noi de Covid!”, scrie într-o postare, în care a anunțat și graficul COVID, doctorul Laszlo Lorenzovici.


Cluj a înregistrat 1.793 de cazuri noi în ultimele 14 zile, iar incidența de infectări la mia de locuitori, conform datelor populației rezidentă de la data de 1 ianuarie 2020, este de 2,53 pe județ.

CITEȘTE ȘI:


Cluj-Napoca, aproape de CARANTINĂ! Rata de infectare a crescut: „Vom ajunge în scurt timp să depășim trei la mie”

 

Piezișa, FOCAR de infecție COVID19! Chefurile de pe strada studenților au agravat situația

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter