Sănătate

Apel IMPORTANT pentru părinți în plină pandemie de COVID19. Când trebuie duși copiii la doctor?

Medicii pediatri fac apel important către părinți. Copiii trebuie duși la doctor la apariția primului simptom care seamănă cu cel al infectării cu Covid19.

Apel IMPORTANT pentru părinți în plină pandemie de COVID19. Când trebuie duși copiii la doctor? Apel IMPORTANT pentru părinți în plină pandemie de COVID19. Când trebuie duși copiii la doctor?

 

 


Medicii pediatri fac apel către părinți în plină pandemie de Covid19. Când trebuie să-și ducă copiii la doctor?

 


În cazul celor mici, diferența dintre Covid19 și alte boli poate fi făcută doar prin test, pentru că simptomele sunt de foarte multe ori înșelătoare.

„Nu trebuie să ne culcăm pe urechea bleagă și să credem că un copil nu poate evolua prost, mai ales în momentul în care el staționează acasă”, anunță medicii.


Când trebuie duși copiii la medic?

„Starea lui se poate agrava și una este când tratezi un copil grav bolnav și alta e când copilul e ușor simptomatic. De o lună de zile au început să apară cazuri de viroze respiratorii, probleme și simptome respiratorii și nu poți face diferența între COVID, gripă sau altă patologie respiratorie decât cu testul RT-PCR”, a spus doctorul Tudor Ionescu, șeful Spitalului de Pediatrie Pitești.

Covid în România

Miercuri, noile cazuri de coronavirus au depășit în România 4.000. Au fost înregistrate 4.016 bolnavi, 66 de decese noi și 686 persoane internate la ATI: Capitala conduce la numărul de infectări.


CITEȘTE ȘI:

Povestea unui infectat cu COVID19: „Boala este scurtă, procesul este anevoios. Nimeni nu îți explică ce se întâmplă cu tine”

 


 

Mireasa care a avut o nuntă cu peste 350 de oameni are COVID19. Toți participanții trebuie să intre în izolare

 

 

 

abonare newsletter