Sănătate

Coronavirusul poate rezista pe telefoane și bancnote până la 28 de zile!

SARS-Cov-2, virusul responsabil pentru COVID-19 poate rezista pe bancnote sau pe pecranultelefonului până la 28 de zile, arată un nou studiu.

Coronavirusul poate rezista pe telefoane și bancnote până la 28 de zile Coronavirusul poate rezista pe telefoane și bancnote până la 28 de zile

 

 


Virusul SARS-Cov-2 poate rămâne infecțios pe suprefețe precum bancnote, ecranele telefoanelor și pe oțelul inoxidabil pentru 28 de zile, spun cercetătorii, potrivit BBC, scrie Hotnews.

 


Descoperirile Agenției Naționale de Știință a Australiei sugerează că SARS-Cov-2 poate supraviețui pe suprafețe mai mult timp decât s-a crezut anterior.

Virusul, transmis prin tuse și strănut, dar și prin suprafețe metalice sau plastice

Virusul se transmite cel mai adesea prin tuse, strănut și vorbit. Dar experții spun că poate să se răspândească și particulele de aer, precum și prin suprafețe precum metal sau plastic.


Studiile anterioare de laborator au descoperit că SARS-C-ov-2 poate supraviețui pentru două sau trei zile pe bancnote și sticlă și până la șase zile pe plastic și oțelul inoxidabil, deși rezultatele variază.

Cel mai nou studiu de la Agenția CSIRO a Australiei a descoperit însă că virusul era „foarte puternic”, supraviețuind 28 de zile pe suprafețe fine precum sticla ecranului telefonului, dar și pe bancnotele din plastic și hîrtie, când sunt păstrate la 20 de grade Celsius, care este temperatura camerei.


În comparație, viusul gripal poate supraviețui în aceleași circumstanțe timp de 17 zile. Experimentele au fost făcute la întuneric, pentru că s-a dovedit că razele UV ucid virusul.

CITEȘTE ȘI


Medicamente pentru COVID19. Care tratamente sunt EFICIENTE și care nu?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter