Sănătate

Pacienți, tratați „în stradă” la Spitalul Județean Cluj! Prea aglomerat la UPU? FOTO

La Spitalul Clinic Județean Cluj au fost fotografiați pacienți cu perfuzii în curtea unității medicale.

 

 


Doi pacienți cu perfuzii au fost fotografiați în cursul zilei de miercuri, în curtea Spitalului Clinic Județean. Pozele au fost publicate de deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședintele comisiei de sănătate.

 


Deputatul clujean susține că pacienții ar fi tratați în curtea spitalului din cauza aglomerării de la Unitatea de Primire a Urgențelor.

„Dramatic! Pacienți tratați pe stradă în curtea Spitalului Județean de Urgență Cluj! (...) Situația a devenit dramatică la Spitalul Județean Cluj, pacienții sunt perfuzați în stradă din cauza aglomerării spațiului impropriu de la UPU Cluj. (...) Pacienții sunt pur și simplu batjocoriți!”, a scris deputatul Emanuel Ungureanu pe Facebook.


În ciuda repetatelor încercări, în cursul zilei de miercuri, reporterii monitorulcj.ro nu au putut obține un punct de vedere de la purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean. Vom reveni cu poziția instituției în momentul în care ne va fi furnizată.

La UPU s-a constatat că nu deţine spaţiile necesare privind conducerea şi organizarea unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor încă din ianuarie. Cu toate că aceasta este o problemă majoră sesizată chiar la începutul anului 2020, iar în perioada 14 ianuarie – 14 februarie în Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) trebuiau reluate lucrările de reparații, doar curtea a spitalului a fost modernizată.


O sumă de 5,6 milioane de lei trebuia să fie alocată Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, unde urma să se desfășoare o serie de reparații ample, dintre care în prezent a fost realizată doar curtea SCJU.

Printre lucrările realizate se numără:

- grădini interioare și spații verzi proaspăt amenajate;
- spațiu carosabil asfaltat și alei pietonale pavate;
- bănci, suporți pentru biciclete, stații de încărcare pentru mașini electrice;
- un sistem nou de iluminat;
- un sistem automatizat de irigații;
- 276 locuri de parcare amenajate.


Investiție de peste 4,5 milioane de lei

Investiția a fost una de peste 4,5 milioane de lei, care a presupus, într-o primă fază, refacerea rețelei de apă și canalizare și crearea unui sistem pentru amplasarea în subteran a rețelelor de curent electric și curenți slabi.

S-au realizat apoi asfaltarea suprafeței carosabile, pavarea suprafeței pietonale, amenajarea spațiilor verzi,  trasarea și numerotarea locurilor de parcare. Investiția a fost suportată din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Clinicile din Cluj rămân fără personal medical în plină criză de COVID-19? Angajaților din starea de urgență le „dispar” posturile!
 

Aberant! Angajații Spitalului Județean, obligați să facă test COVID pe propria cheltuială. Conducerea a eliminat rapid obligația


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter