Sănătate

Care este posibilitatea ca toate școlile să intre în scenariu roșu? Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 afectează sistemul educațional

Numărul cazurilor de COVID-19 crește în mod considerabil, astăzi înregistrăndu-se aproape 3.000 de infectări noi. În ce măsură vor fi afectate școlile de aceasta situație?

Care este posibilitatea ca toate școlile să intre în scenariu roșu? Care este posibilitatea ca toate școlile să intre în scenariu roșu?

 

 


Cu cât se agravează situația cazurilor de COVID-19, cu atât sunt și mai afectate școlile din întreaga țară. Numărul infectărilor la nivelul unităților de învățământ de la Cluj a ajuns la 68 de elevi din 38 de școli și 21 de profesori din 17 unități de învățământ.

 


Chiar dacă numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească, plasându-ne într-un context alarmant, vicepremierul Raluca Turcan nu consideră că toate școlile din țară o să se închidă, trecând la școala online.

Totuși, alegerea finală, dacă o să se închidă școlile sau nu, este a autorităților locale, dar vicepremierul consideră ca este mai bine să rămână deschise școlile pentru că rezultatele elevilor care învăță în bănci sunt mai bune.


„Eu nu cred că ne apropiem la nivel naţional cu o închidere a şcolilor şi o includere a tuturor şcolilor în scenariul roşu şi predarea online. Şi nu este de dorit. Toate studiile arată că învăţământul cu prezenţă fizică dă rezultate mai bune. De aceea am lăsat la latitudinea autorităţilor locale. Şi acolo, şcolile, inspectoratele, DSP-urile, cu comitetele judeţene de situaţii de urgenţă decid dacă există pericol în comunitate, în proximitatea şcolii, dacă există şi o creştere a numărului de cazuri. Ar fi anapoda, oarecum, în localităţi în care nu ai niciun caz să introduci şcolile în scenariul roşu doar pentru că în alte localităţi ai o creştere a numărului de infectări. Deci, decizia noastră la nivel naţional este ca şcoala să se desfăşoare în principiu cu prezenţă faţă în faţă, dacă sunt respectate cele două criterii: criteriul epidemiologic şi criteriul intern al şcolii de protecţie sanitară pentru copii şi profesori”, a spus Turcan la B1 TV, fiind întrebată dacă s-ar putea ajunge la trecerea tuturor şcolilor în scenariul roşu.

Pentru dotarea tuturor școlilor cu echipamentele necesare pentru desfășurarea activităților didactice s-au alocat 175 de milioane de euro. Administrațiile locale trebuie să le asigure elevilor și profesorilor atât echipamente didactice, cât și măști, dezinfectanți și alte produse sanitare. 


„Sunt 175 milioane de euro pe care i-am pus la dispoziţie, 100 milioane de euro pentru tablete şi echipamente de predare, 50 milioane de euro pentru măşti şi dezinfectanţi şi 25 milioane de euro, să cumpere containere sanitare în localităţile unde şcoala nu este conectată la reţeaua de apă şi canalizare”, a declarat Raluca Turcan.

CITEȘTE ȘI:


Crește numărul cazurilor de COVID-19 în școli! Peste 80 de infectări!

 

Cum să predai cursurile online fără ca elevii să își oprească mereu camerele?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter