Sănătate

Câți elevi de la Cluj au COVID-19 și câți profesori? Cazurile sunt tot mai multe

Elevii de la școlile din Cluj care au COVID-19 sunt tot mai mulți. Și numărul profesorilor crește.

cati-elevi-de-la-cluj-au-covid-19-si-cati-profesori-cazurile-sunt-tot-mai-multe cati-elevi-de-la-cluj-au-covid-19-si-cati-profesori-cazurile-sunt-tot-mai-multe

 

Tot mai mulți elevi și profesori au fost confirmați pozitivi de COVID-19. Situația se agravează și la Cluj.


 

În rândul elevilor au fost depistate 74 de cazuri de coronavirus, în 41 de școli din județ.


Profesorii care au fost diagnosticați sunt 17 la număr, din 15 școli.

Informațiile sunt conform datelor de marți, 6 octombrie, ora 13:25.


Pe ce scenarii merg școlile?

-  288  unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

- 125 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.


10 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

La 3 cazuri înregistrate, unitatea de învățământ se poate închide iar elevii vor face online cursurile. Iar la un caz înregistrat, clasa respectivă își va muta activitatea în mediul online. Decizia de a se închide unitatea de învățământ este influențată de mai mulți factori.


Școlile din localitățile în care rata incidenței este mai mică decât un caz la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, unitățile vor merge pe scenariul verde - desfășurarea cursurilor cu prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice.

Școlile din localitățile care au rata de incidență de 1-3 cazuri la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, unitățile vor merge pe scenariul galben - desfășurarea cursurilor cu prezența fizică parțială a elevilor și a cadrelor didactice și online parțial. Cei care sunt în clasele terminale, atât la învățământul liceal cât și gimnazial, vor participa zilnic la cursuri cu prezentă fizică.

Școlile din localitățile care au peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, unitățile vor merge pe scenariul roșu - desfășurarea cursurilor complet online.

CITEȘTE ȘI:

Situație GRAVĂ la Cluj. Se mai deschide o secție de Terapie Intensivă. Prefectul: Avem un număr mare de cazuri. Pregătim încă o secție ATI!

 

Clujul riscă să devină focar de COVID-19! Județul nostru este în topul infectărilor cu noul coronavirus

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter