Sănătate

Situație GRAVĂ la Cluj. Se mai deschide o secție de Terapie Intensivă. Prefectul: Avem un număr mare de cazuri. Pregătim încă o secție ATI!

Prefectul Mircea Abrudean a atras atenția, luni, că cele trei spitale COVID funcționează la capacitate aproape maximă.

Situație GRAVĂ la Cluj: Abrudan „Având în vedere numărul mare de cazuri  ne pregătim să mai deschidem o secție de Terapie Intensivă” Situație GRAVĂ la Cluj: Abrudan „Având în vedere numărul mare de cazuri ne pregătim să mai deschidem o secție de Terapie Intensivă”

Spitalele COVID din Cluj funcționează la capacitate aproape maximă, iar Mircea Abrudan anunță faptul că nu este timpul să ne relaxăm.

„Observăm creșterea alarmantă a numărului de cazuri de covid-19 în județul Cluj, în ultimele zile am avut peste 60 de cazuri pe zi.Este clar că trebuie să luăm niște măsuri de restricționarea unor activități pentru prevenirea acestui virus, și pentru a scădea presiunea de pe sistemul medical.


Cele trei spitale covid funcționează la capacitatea maximă, atât la terapie intensivă cât și pe secțiile normale covid. Mai sunt locuri la Spitalul de Recuperare, unde avem 3 locuri la ATI, dar, având în vedere numărul mare de cazuri și trendul pe care-l observăm, ne pregătim să mai deschidem, în perioada următoare, o secție de Terapie Intensivă, pentru că acolo avem o problemă majoră. La Spitalul de Boli Infecțioase  se evaluează aproximativ 60 de persoane pe zi.

În momentul de față avem 350 de internați, care prezintă forme sevare sau grave ale infectării cu COVID-19. Sistemul medical face toate eforturile pentru a gestiona această treabă cât mai bine posibil, însă nu este suficient. Oamenii trebuie să înțeleagă și să conștientizeze că situația devine problematică. Trebuie să facem tot posibilul pentru a nu ajunge la spital.


Revin cu un apel foarte serios către clujeni, să devenim mai responsabili și să înțelegem că trebuie să respectăm cu strictețe toate măsurile. De la banala purtării măștii care este la îndemâna oricui, la dezinfectant și la păstrarea distanței fizice.

Dacă ajungem la rata incidenței de 1,5 /1.000 de locuitori, nu vom ezita să băgăm restricțiile pe care le-am implementat și în Gherla sau Dej. Deci rog persoanele care au afaceri în domeniul restauantelor să respecte toate aceste măsuri de siguranță pentru că de ei depinde afacera lor”, a declarat Mircea Abrudean în cadrul conferinței.


CITEȘTE ȘI:

Școlile din Dej, Gherla, Huedin și Florești trec la scenariul GALBEN

Ultimele Stiri
abonare newsletter