Educație

În ce măsură sunt afectate școlile de numărul de cazuri înregistrat azi la Cluj. Se vor închide sau nu?

Astăzi s-au înregistrat peste 100 de cazuri de Covid-19 la nivelul județului Cluj. Ce înseamnă acest lucru pentru modul de funcționare al școlilor?

În ce măsură sunt afectate școlile de numărul de cazuri înregistrat azi la Cluj. Se vor închide sau nu? În ce măsură sunt afectate școlile de numărul de cazuri înregistrat azi la Cluj. Se vor închide sau nu?

 

 


Clujul a depășit la nivel județean rata de incidență de 1.00 și se află la 1.09 după cazurile înregistrate în ultimele 24 de ore. Școlile vor trece în scenariul hibrid sau nu?

 


În momentul de față, în urma ultimei actualizări din partea Inspectoratului Școlar Județean Cluj, 318 școli își desfășoară activitatea normal, cu participare zilnică, față în față și cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare. Alte 97 de școli funcționează în sistem hibrid, preșcolarii, învățământul primar și clasele a opta și a douăsprezecea merg la cursuri, iar restul claselor alternează, pe rând, cursurile față în față și pe cele online.

8 unități de învățământ sunt închise

La nivelul județului Cluj, 8 unități de învățământ se află în scenariul 3, în care toate activitățile se desfășoară exclusiv online.


Conform ISJ Cluj, doar Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca a fost închis din cauza cazurilor pozitive de Covid-19 descoperite la nivelul unității de învățământ și încă o școală, din mediul rural, care urmează să-și reînceapă activitatea de săptămâna viitoare.

Celelalte 6 școli din județ se află în scenariul roșu din cauza infrastructurii și a lipsei spațiului, astfel încât să se poată păstra distanțarea fizică între elevi.


Se vor închide școlile din cauza incidenței?

„Scenariile școlilor se aplică în funcție de rata de incidență pe fiecare UAT, și nu în funcție de rata de incidență a județului. Aștept analiza și propunerea ISJ pentru modificarea de scenarii. În urma consultărilor cu Direcția de Sănătate Publică Cluj vom lua o hotărâre în Consiliul Județean pentru Situații de Urgență”, a declarat prefectul, Mircea Abrudean, pentru Monitorul de Cluj.

Tot el a mai adăugat că:


„Avem, în acest moment 53 de elevi pozitivi în tot județul și 16  cadre didactic pozitive. Nu mai avem situații de a trece pe scenariul roșu deocamdată. Monitorizăm cu atenție rata  incidenței în anumite localități, în special în mediul urban, vorbesc despre Dej, Gherla, pentru a vedea dacă  se vor impune măsuri restrictive în privința unor agenși economici. Așa cum se vede în hotărârea Consiliului Național pentru Situații de Urgență, după creșterea ratei de incidență peste 1,5 la 1.000 de locuitori.”

CITEȘTE ȘI:

Număr alarmant de cazuri la Cluj! 104 persoane confirmate cu COVID-19 azi

 

 

Cât timp va rămâne închis Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca?

 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter