Sănătate

Vaccinul nu ne salva de Covid-19, lupta cu virusul va continua. Ce spun medicii?

Medicii subliniază că apariția unui vaccin este doar un pas în încercarea de oprire a pandemiei.

Vaccinul nu ne salva de Covid-19, lupta cu virusul va continua. Ce spun medicii? Vaccinul nu ne salva de Covid-19, lupta cu virusul va continua. Ce spun medicii?

 

 


Pe lângă vaccin, mai este necesar ca oamenii să treacă peste fricile răspândite de antivacciniști și să ia parte la viitoarele campanii de imunizare.

 


Chiar și după ce va fi găsit un vaccin anti-COVID-19, va fi nevoie ca aproximativ 60% din populație să fi trecut prin boală sau să fi fost vaccinată pentru a opri răspândirea noului coronavirus. În România, procentul de 60% acoperire vaccinală în cazul gripei este „o iluzie la acest moment.”

Cât de eficient se va dovedi vaccinul?

Simona Răuță, profesor universitar în virusologie, a declarat că întregul proces de realizare a unui vaccin împotriva Covid-19 trebuie să fie transparent pentru a ajuta la câștigarea încrederii cetățenilor în acest demers.


Potrivit acesteia, coronavirusul este mult mai stabil decât alți patogeni din familia ARN, astfel încât nu reprezintă o problemă crearea vaccinurilor. Rămâne de văzut, totuși, ce fel de protecția va asigura acestea, dacă vor fi utile împotriva infecției sau vor proteja doar împotriva formelor severe ale bolii.

În același timp, un medic de familie atrage atenția oamenilor că ar fi necesar ca undeva la 60% din populație să fi trecut prin boală sau să fi fost vaccinată pentru a opri răspândirea noului coronavirus.


Într-o încercare de comparare cu vaccinul gripal, doctorița amintește că, la acest capitol, acoperirea vaccinală de 60% este „o iluzie la acest moment”.

Vestea bună este că realizarea unui vaccin anti-COVID 19 nu este în principiu foarte dificilă. Rămâne însă de văzut cât de eficace va fi acesta împotriva tuturor formelor de infecție.


CITEȘTE ȘI:

NUMĂR RECORD de cazuri de COVID-19! Situația la nivel național se înrăutățește

 

 

Gest revoltător. Un profesor de sport îi îndeamnă pe elevi să nu poarte mască: „Jos botnița la copii!”

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter