Sănătate

Urmează luni critice în lupta cu Covid: Suntem pe primul loc la mortalitate din Europa

Urmează lunile noiembrie-decembrie, perioadă în care numărul de cazuri va crește îngrijorător de mult.

Urmează luni critice în lupta cu Covid: Suntem pe primul loc la mortalitate din Europa Urmează luni critice în lupta cu Covid: Suntem pe primul loc la mortalitate din Europa

 

 


Reprezentantul OMS în România, medicul Alexandru Rafila a vorbit despre îngrijorarea mare a Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, în ceea ce privește creșterea numărului de cdazuri de covid, în lunile noiembrie și decembrie.

 


„Îngrijorarea mea este pentru lunile noiembrie-decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri. Eu am o speranță care nu îmi dau seama dacă este fundamentată de evoluția bolii sau adaptabilitatea sistemului de sănătate”, a declarat Rafila.

Acosta a explicit cum rata mortalității este mult mai mică la nivel european, față de perioada primăverii, însă „din nefericire noi suntem pe primul loc la mortalitate.”


Sistemele de sănătate au redus mortalitatea

Medical este de părere că sistemele de sănătate au adoptat schemele terapeutice astfel încât pacienții să nu mai ajungă să aibă forme foarte grave și mortalitatea s-a redus.

„Eu am o singură speranță: ca virulența acestui microorganism să scadă în timp și, chiar dacă va produce infecții, să producă infecții în general ușoare”, a mai spus Rafila.


CITEȘTE ȘI:

Copilul are gripă sau Covid-19? Nu există diferențe clare între simptome

 

REGULI NOI în autobuzele școlare. Elevii poartă mască, părinții și bunicii rămân acasă

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter