Sănătate

Copilul are gripă sau Covid-19? Nu există diferențe clare între simptome

În cazul copiilor nu există diferențe clare între simptomele date de gripă și cele date de Covid-19, deoarece acestea diferă de la un organism la altul.

Copilul are gripă sau Covid-19? Nu există diferențe clare între simptome Copilul are gripă sau Covid-19? Nu există diferențe clare între simptome



Experții susțin, în urma unui studiu, faptul că mai mulți copii cu Covid-19, decât cei cu gripă sezonieră, au prezentat febră, tuse, diaree, vărsături, dureri de cap sau dureri în piept, însă procentul este nesemnificativ.

 


Infecția cu Covid nu are nevoie de un semn

„Nu neapărat, pentru că și copiii care au făcut gripă în sezonul trecut și a fost o epidemie adevărată, care a lovit foarte mulți copii, aveau simptome variabile, de la o ușoară astenie sau subfebrilitate sau o tuse rebelă până la simptome severe, cu febră înaltă, cu tuse, cu stare influențată. Depinde atât de virus, cât și de organismul pe care apare infecția anvergura simptomelor care apar și pe care le dezvoltă persoana infectată”, a declarat un medic.

Vârsta medie a copiilor care au prezentat simptome de Covid a fost de 9 ani, în timp ce media vârstei copiilor cu grip a fost de 4 ani.


„Va fi o loterie să știm dacă este una sau cealaltă sau dacă nu cumva vor fi amândouă. Copilul trebuie izolat, nu mai trebuie dus la școală pentru că este un risc mult prea mare pe care nu merită niciun părinte să și-l asume, în al doilea rând este anunțat medicul de familie, care va decide care este conduita în acel moment”, a adăugat doctorul Moldovan.

CITEȘTE ȘI:


REGULI pentru părinți și copii, odată cu începerea școlii

 

Adeverință medicală pentru anul școlar 2020/2021. Toți copiii trebuie să o prezinte profesorilor

 


 

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter