Sănătate

Medicii clujeni folosesc „terapia salvatoare” cu oxid nitric pentru prima dată în cazul unui pacient cu COVID-19

Medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj au folosit pentru prima dată terapia cu oxid nitric pe un tânăr infectat cu noul coronavirus care se află în stare gravă.

Medicii clujeni folosesc „terapia salvatoare” Medicii clujeni folosesc „terapia salvatoare”

 

 


Personalul medical care se ocupă de procedură spune că pacientul are o evoluție ușor favorabilă, conform EBS Radio. Tânărul are Sindrom de Detresă Respiratorie Acută și este internat la secția de terapie intensivă. El nu răspunde la terapie standard, fiind intubat oro-traheal și ventilat mecanic.

În urma tratamentului standard, pacientul nu a avut niciun efect pozitiv, astfel doctorii au aplicat în cazul său tratamentul cu oxid nitric, supranumit și „terapia salvatoare”.


În această situație, Marius Bărbat, un medic care a fost voluntar în Italia și cunoaște procesul, a sărit în ajutorul medicilor clujeni.

„El a avut inițiativa și ideea de a iniția schema de tratament cu susținerea întregii echipe. După folosirea monoxidului de azot am observat îmbunătățiri ale ventilației pulmonare, scăderea hipertensiunii pulmonare, corectarea hipoxemiei și implicit o mai bună oxigenare a sângelui pacientului. Acesta are o evoluție ușor favorabilă”, a anunțat conducerea spitalului, care a precizat că se va încerca și deconectarea pacientului de la ventilator, conform aceluiași post de radio.


CITEȘTE ȘI:

România va primi peste un milion de doze de vaccin anti-Covid-19, din prima tranșă cumpărată de Uniunea Europeană

 


 

Școlile din România fără cabinete medicale în vreme de pandemie

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter