Sănătate

Expert al Universității Babeș-Bolyai avertizează: „Vom tot închide și redeschide școli întregi”

Răzvan Cherecheș, profesor în sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai, a declarat că vor fi situații în care clase și chiar școli întregi vor închise și apoi redeschise, din cauza infectării cu coronavirus.

Expert al Universității Babeș-Bolyai avertizează: „Vom tot închide și redeschide școli întregi” Expert al Universității Babeș-Bolyai avertizează: „Vom tot închide și redeschide școli întregi”

 

 


Profesorul Răzvan Cherecheș spune că „nu are nicio îndoială” că vor fi focare în școli, iar autoritățile trebuie să fie pregătite pentru a le combate rapid și eficient.

 


Răzvan Cherecheș, directorul departamentului de sănătate publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, atrage atenția că purtarea măștilor și păstrarea distanței între elevi vor fi greu de respectat în pauze, dar și că trebuie să ne așteptăm ca din toamnă să fie focare în școli.

Drept urmare, clase și clădiri întregi vor tot fi închise și redeschise după perioade de 14 zile de carantinare.


„Nu am nici cea mai mică îndoială că vor fi focare, atât în școli, cât și în universități. În România, avem transmitere comunitară masivă. Nici nu se compară cu ce aveam în luna martie. Un copil infectat, care nu respectă măsurile de distanțare și de igienă, poate infecta alți 7-8 colegi. Dar asta nu trebuie să ne împiedice să deschidem școlile. Pericolul există, dar noi trebuie să găsim metode rapide și eficiente pentru a-i ține în siguranță pe copii și pe părinții lor, cât și pe profesori. Una dintre ele ar fi să testăm copiii și profesorii periodic, o dată la două săptămâni. Din nefericire, noi nu avem o astfel de capacitate de testare. Așa că, la primele simptome, copilul trebuie trimis imediat acasă. Totodată, trebuie izolată întreaga clasă și profesorul. O să fie închise școlile destul de des. Trebuie să ne așteptăm că vom tot închide și redeschide clase sau chiar școli întregi”, a declarat Cherecheș, într-un interviu realizat de Libertatea.

 


CITEȘTE ȘI

Mircea Miclea, fost ministru al Educației: „Începutul noului an școlar va arăta destul de prost”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter