Sănătate

Cât de mare e riscul să te îmbolnăvești de coronavirus? Chestionarul online care îți oferă răspunsul!

Sub coordonarea doctorului Virgil Musta, echipa Spitalului Clinic de Boli Infecțioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara împreună cu o fundație, au realizat un chestionar online care permite evaluarea riscului de infectare cu noul coronavirus.

Cât de mare e riscul să te îmbolnăvești de coronavirus? Chestionarul online care îți oferă răspunsul! Cât de mare e riscul să te îmbolnăvești de coronavirus? Chestionarul online care îți oferă răspunsul!

 

 


Chestionarul poate fi completat în aproximativ 4 minute, la final fiind stabilit un punctaj care indică riscul de contagiune cu noul coronavirus.

 


De asemenea, persoanele care completează chestionarul primesc câteva recomandări standard. Cei care completează formularul sunt întrebați dacă au avut contact cu rude sau cunoștințe depistate cu COVID-19 și dacă au prezentat simptome în ultimele 14 zile.


Totodată, oamenii sunt întrebați câți colegi de muncă au, dacă aceștia prezintă boli cronice, dacă merg frecvent la medic sau dacă folosesc măști de protecție și în afara locului de muncă. În chestionar se mai regăsește și întrebarea cu privire la vaccinul antigripal și îngrijorările cu privire la pandemia coronavirus. În același timp persoanele care completează acest formular trebuie să răspundă și cum a evoluat greutatea lor corporală în perioada de carantină.


Persoanele care completează chestionarul primesc răspunsul pe loc

Persoanele care au completat chestionarul primesc răspunsul în câteva secunde pe adresa personală de email.

Informațiile sunt analizate rapid, iar acest lucru permite stabilirea unui punctaj care indică riscul de contagiune cu noul coronavirus. În același timp oamenii primesc recomandări standard de respectare a măsurilor de distanțare socială dar și a măsurilor de protecție, sau autoizolare la domiciliu, asta în funcție răspunsurile oferite la întrebările din cadrul chestionarului.


„Încercăm prin acest chestionar online să îi ajutam pe oameni, să le recomandăm ce au de făcut, să stabilim, în urma răspunsurilor date de cei care completează formularul, cât de mare este riscul de infecţie. Putem afla dacă persoana are o forma asimptomatică de boală sau poate dezvolta o formă gravă, severă. Vorbim în aceste zile de o transmitere comunitară, aşa că fiecare dintre noi, dacă nu respectăm normele minime de protecţie, putem să devenim victime ale noului coronavirus”, afirmă medicul Virgil Musta, seful Secţiei de Boli Infecţioase 2 din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara.

500 dintre pacienții care vor avea un risc ridicat de contagiune sau o evoluție negativă în caz de infectare cu coronavirus, vor intra într-un program personalizat de consiliere până la sfârșitul anului 2020. Acest program este relizat sub coordonarea medicului Virgil Musta.


CITEȘTE ȘI:

Experiența COVID-19, prin ochii unui cunoscut fotograf clujean: „E puțin tristă chestia asta!”

 

Cum se transmite COVID-19. Dr. Streinu Cercel: "Virusul parșiv se ascunde în praf"

 

 

abonare newsletter