Sănătate

Județul Cluj, locul 15 național, după numărul de infectări cu coronavirus. Prefect: „Clujul nu este considerat cu grad de risc ridicat”

De la începutul pandemiei și până în prezent, în județul Cluj au fost înregistrate 1.368 de cazuri de infectare.

 

 


Județul Cluj ocupă în prezent locul 15 național în ceea ce privește numărul de pacienți confirmați cu coronavirus, numărul acestora ajungând, la raportarea de ieri, la 1.368 de persoane pozitive, de la începutul pandemiei și până în prezent. Potrivit prefectului de Cluj, Mircea Abrudean, județul nu este momentan considerat cu grad de risd ridicat.

 


„Țineți cont de mărimea județului și de specific, de faptul că avem o fluctuație mare de populație și de alte criterii. Județele mari au cazuri pozitive mai multe. În acest moment, județul Cluj nu este considerat cu grad de risc ridicat din punctul de vedere al Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență. Suntem între primele judete ale țării ca populație totuși”, a spus Mircea Abrudean.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost joi în vizită la DSP Cluj, dar și la Spitalul de Boli Infecțioase, pentru a evalua situația pandemiei l anivelul județului.


„O evaluare la fața locului a tot ce înseamnă pandemie la nivelul județului Cluj, o discuție cu factorii de decizie la Direcția de Sănătate Publică, evaluarea unităților sanitare din județ, evaluare numărului de cazuri noi. Rămâne să capacităm și Spitalul de Recuperare pentru a putea primi pacienți cu forme ușoare și medii”, a declarat acesta.

Masca, obligatorie și în spații deschise, de mâine

Cu toate acestea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis impunerea obligativității purtării măștii și în spații publice deschise, începând cu data de 8 august, la ora 00.00.


Astfel, masca va fi obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, la evenimentele culturale, științifice sau artistice organizate în aer liber, la serbările publice, pelerinaje sau adunări religioase, indiferent de oră.

CITEȘTE ȘI


Ministrul Sănătății a fost la Cluj „pe ascuns”. A vizitat DSP și Spitalul de Boli Infecțioase

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter