Sănătate

STUDIU Coronavirus se poate transmite de la oameni la câini și pisici

Cercetătorii italieni au descoperit, în urma unui studiu, faptul că oamenii infectați cu covid-19 pot transmite virusul animalelor de companie.

STUDIU Coronavirus se poate transmite de la oameni la câini și pisici STUDIU Coronavirus se poate transmite de la oameni la câini și pisici

 

 


În perioada martie-mai a acestui an, cercetătorii au testat 540 de câini și 277 de pisici, animale de companie luate din gospodării din nordul Italiei, unde au existat cazuri de covid-19. Studiul a identificat că doar 3,4% dintre câini și 3,9% dintre pisici au prezentat anticorpi pentru coronavirus, ceea ce înseamnă că animalele pot fi infectate.

Animalele pot fi infectate

Testele prin tamponare care caută infecțiile virale active au ieșit negative la toate animalele pentru că perioada de transmitere a virusului s-a încheiat după două săptămâni.


Thomas Mettenleiter, conducătorul Institutului Federal german pentru Cercetări cu privire la Sănătatea Animalelor (FLI), a declarat că dimensiunile mari ale acestui studiu au fost fără precedent și că a fost dificil pentru oamenii de știință să culeagă monstrele.

Distanțarea dintre om și animalul de companie

Conform acestuia, rezultatele studiului indică faptul că acest virus circulă între oameni și animale. Cu toate acestea, pisicile și câinii nu îndeplinesc un rol semnificativ în transmiterea COVID-19 și oamenii nu trebuie să-și limiteze contactul cu propriile animale de companie.


Totuși, dacă oamenii se infectează, este recomandat ca aceștia să-și limiteze contactul cu animalele de companie, chiar dacă nu există indicii că animalele pot muri din cauza acestui virus.

Citește și:


Focar de coronavirus într-o localitate din Cluj. Ce spune prefectul despre carantinarea satului?

 

16 persoane confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore la Cluj

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter