Sănătate

De ce unii bolnavi de COVID-19 sunt asimptomatici? Un studiu științific oferă o posibilă explicație

Un studiu științific surprinzător a scos la iveală noi date despre Covid-19. Care este explicația pentru care unii bolnavi sunt asimptomatici.

Explicație neașteptată. De ce sunt unii bolnavi de COVID-19 asimptomatici Explicație neașteptată. De ce sunt unii bolnavi de COVID-19 asimptomatici

 

 


O răceală obișnuită ne-ar putea oferi imunitate împotriva infecției cu COVID-19! Un studiu științific surprinzător. Infecțiile cu alte coronavirusuri, chiar și o răceală comună, ar putea conferi protecție împotriva lui Sars-CoV-2.

Un studiu realizat în Franța oferă o posibilă explicație

Cercetătorii de la Institutul Pasteur, Inserm, AP-HP și Universitatea din Paris au analizat comparativ nivelul de anticorpi împotriva a patru coronavirusuri sezoniere la 775 de copii, afectati de Covid-19 sau nu. În rezultatele lor preliminare, publicate pe 30 iunie pe medRxiv u au observat nicio diferență.


În studiul publicat pe 15 iulie, cercetătorii au observat prezența „celulelor T de memorie de lungă durată” (limfocite T) capabile să recunoască Sars-CoV-2 la pacienții care nu au avut Covid-19. „În mod surprinzător, am detectat frecvent celule T specifice pentru Sars-CoV-2 la persoanele fără istoric de Sars sau Covid-19”, scriu autorii.


Studiul publicat în Nature sugerează existența acestei imunități încrucișate, dar nu în ceea ce privește anticorpii, ci mai degrabă de partea limfocitelor. „Un nivel de imunitate pre-existentă împotriva Sars-CoV-2 pare să existe în populația generală”, comentează unul dintre autori, Antonio Bertoletti, virusolog la Școala de Medicină din Singapore. Dacă da, va rămâne de văzut cât de multe limfocite „de memorie”, asociate cu anticorpii, sunt necesare pentru a preveni reinfecția și pentru cât timp. Ele ar putea ajuta la combaterea bolii sau, cel puțin, la reducerea simptomelor.


CITEȘTE ȘI:

Când vor începe să scadă infectările? Răspunsul epidemiologului Molnar Geza

 


Masca este OBLIGATORIE în spațiile deschise aglomerate, iar terasele se închid la 23. Noi restricții și pe plajă

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter