Sănătate

Când vor începe să scadă infectările? Răspunsul epidemiologului Molnar Geza

În ultimele zile, numărul de noi infectări cu coronavirus din România s-a menținut la peste 1.000 pe zi.

Când vor începe să scadă infectările? Răspunsul epidemiologului Molnar Geza Când vor începe să scadă infectările? Răspunsul epidemiologului Molnar Geza

 

 


Epidemiologul clujean Molnar Geza este de părere că numărul cazurilor zilnice de îmbolnăviri provocate de virusul Sars-Cov-2 va scădea în următoarele două sau trei săptămâni.

 


„Din acest platou de peste 1.000 de cazuri zilnic înregistrate, în mod natural nu poate urma decât o descreștere a numărului cazurilor, care este previzibilă în două-trei săptămâni de aici încolo. În momentul de față, după părerea mea, toată activitatea de ocrotire a stării de sănătate a populației se bazează pe două elemente majore. Unul este comportamentul individual, iar al doilea este aspect este asistența medicală și aici trebuie să amintesc că este îmbucurător că și în România, datorită terapiei intensive și a asistenței medicale, decesele sunt mai rare decât în perioada anterioră din vârful epidemic”, a declarat Molnar Geza, la Radio Cluj.

Masca, obligatorie în aer liber și la Cluj?

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se întrunește miercuri, 29 iulie, pentru a analiza oportunitatea impunerii obligativității purtării măștii de protecție și în zonele publice deschise.


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, precizează că urmează să se hotărască dacă masca devine obligatorie în toate spațiile publice sau doar în anumite zone și intervale orare.

CITEȘTE ȘI


Masca este OBLIGATORIE în spațiile deschise aglomerate, iar terasele se închid la 23. Noi restricții și pe plajă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter