Sănătate

România ar putea atinge un maxim de 8389 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore în septembrie

România ar putea atinge un maxim istoric de cazuri noi raportate în 24 de ore la mijlocul lunii septembrie.

România ar putea atinge un maxim de 8389 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore în septembrie România ar putea atinge un maxim de 8389 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore în septembrie

Un grafic realizat de cei de la graphs.ro arată o posibilă explozie de cazuri noi de coronavirus pe teritoriul României până la mijlocul lunii septembrie. Conform proiecților, dacă indicele Rt se menține la 1.2 cifră atinsă în luna iulie, România ar putea avea un record de 8389 de cazuri în doar 24 de ore.

Dacă indicele de transmisibilitate Rt rămâne în jur de 1.1, un număr de aproximativ 2604 cazuri noi vor apărea pe 19 Septembrie. Numărul de internați AȚI în acel moment este estimat în jur de 1578. Pentru scenariul mai grav cu Rt = 1.2, numerele ar fi și mai mari.


Graficul arată că în cazul în care indicelere Rt se va situa la 1, atunci cazurile noi pe 19 septembrie nu ar trebui să depășească 765 de cazuri în 24 de ore

Proiecțiile pentru următoarele 2 luni, până pe 19 Septembrie, au fost făcute folosind datele publice disponibile până la 18 Iulie. În ultimele 2-3 săptămâni s-au schimbat procedeele de externare a pacienților (pacienți sunt externați după 10 zile dacă rămân asimptomatici), iar unii pacienți au început să fie externați la cerere. Aceste schimbări au dus la o scădere a numărului de pacienți activi (estimați acum la cazurile noi din ultimele 22 zile față de 25 zile cât erau în urmă cu o luna). De asemenea, au dus la o creștere a numărului de cazuri noi. Această se datorează, în parte, numărului crescut de persoane contagioase prezente în populație, și posibil datorită creșterii transmisibilitatii.


Citește și:

 


Focar de infecție în lotul lui CFR Cluj. Șase cazuri de COVID-19

 

 


Focar de CORONAVIRUS în colonia de romi din Turda! Jandarmii, trimiși să izoleze comunitatea

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter