Sănătate

Prezentare grafică a numărului de teste și cazuri pozitive de coronavirus în ultimele zile

O prezentare grafică arată cum numărul de cazuri pozitive de coronavirus a crescut în România în momentul în care s-au efectuat teste mai multe.

Prezentare grafică a numărului de teste și cazuri pozitive de coronavirus în ultimele zile Prezentare grafică a numărului de teste și cazuri pozitive de coronavirus în ultimele zile

Cu ajutorul unor date prezentate de platforma Graphs.ro putem observa cum numărul de cazuri pozitive din România este strict legat de numărul de teste efectuate.

La începutul lunii iulie se efectuau aproximativ 11.000 teste în zilele lucrătoare și între 4000 și 8000 în zilele de weekend. În perioada în care se efctuau aproximativ 11.000 teste zilnice, numărul cazurilor noi se situa în jurul cifrei 400.


În momentul în care capacitatea de testare a urcat treptat până la un maxim de 19097, numărul cazurilor de coronavirus a explodat și s-a ajuns la un maxim de 889 de cazuri.

Teste multe pe banii românilor

Mai multe țări preferate de români pentru concediile de vară cer un test de coronavirus negativ efectuat în ultimele 72 de ore pentru a permite accesul la graniță. Astfel, mii de români s-au testat din propriul buzunar pentru a putea pleca în țările dorite.


Citește și:

Turiștii români ar putea fi interziși în Italia și Grecia, de la 1 august, din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus

 


 

889 de de noi infectări cu coronavirus pe teritoriul României

 


 

abonare newsletter