Actualitate

Turiștii români ar putea fi interziși în Italia și Grecia, de la 1 august, din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus

Grecia şi Italia nu exclud ca de la 1 august graniţele pentru români să fie închise. Este un scenariu de lucru. Până atunci, putem călători, dar cu reguli stricte şi care ne pun in dificultate.

Românii ar putea fi interziși în Grecia de la 1 august Românii ar putea fi interziși în Grecia de la 1 august

Cu greu mai găseşti un loc liber pentru a face testul pentru coronavirus în clinicile din ţară. Mulţi bucureșteni speră să prindă un loc la testarea organizată de Primăria Capitalei şi pentru care s-au înscris deja 8.000 de oameni. Alţii se bazează că îşi fac testul în Bulgaria. Atenţie, însă! Dacă sunteţi depistat pozitiv, veţi fi plasat în carantină de statul vecin, conform Mesagerul de Sibiu.

Oficialii greci au fost luați prin surprindere de noua situație epidemiologică din regiunea Balcanilor. După ce au închis graniţele pentru sârbi, se uită acum îngrijoraţi spre România şi Bulgaria.


Medicii eleni vorbesc deja despre posibilitatea închiderii graniţelor. Primirea românilor, spun ei, este un risc prea mare, chiar şi cu testul pentru coronavirus făcut.

De la începutul lunii iulie, Grecia a raportat 500 de noi infectări, aproape 300 dintre acestea fiind importate. S-a dublat şi numărul celor spitalizaţi, dar şi al pacienţilor care au nevoie de intubare. Până acum, 12 români au fost depistaţi cu COVID în timp ce se aflau în vacanţă, în Grecia.


Harry Theoharis, ministrul elen al Turismului: Nu înseamnă că nu suntem vigilenţi, nu înseamnă că nu monitorizăm situaţia, dar, dacă este nevoie, vom lua măsuri ţintite. Pentru că am citit câteva articole în presa europeană care vorbeau despre o posibilă carantină, cu siguranţă nu este cazul şi vreau să resping.

Deocamdată, restricţiile de pe plaje vor fi prelungite, iar punctele de trecere rutieră a frontierei vor rămâne închise până în 29 iulie. Excepție va face în continuare vama Kulata-Promachonas, pe unde turiştii pot trece doar cu un test negativ la coronavirus şi codul QR.


Goana după test se dovedeşte însă o misiune aproape imposibilă pentru mulţi români. Cele mai multe clinici au deja locurile ocupate pentru următoarele două, chiar trei săptămâni.

Citește și:


Cum explică directorul Aeroportului Cluj testarea românilor în Grecia. „Este posibil să fie și datorită creșterii numărului de cazuri”

 

 


Pasagerii unui avion Cluj-Creta, testați de COVID-19, fără nicio explicație

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter