Sănătate

Raed Arafat, previziuni sumbre:„Astăzi vom avea între 850 și 900 de cazuri noi de coronavirus”

Raed Arafat a dezvăluit într-o emisiune la Digi24 câte cazuri noi de coronavirus vom avea astăzi.

Raed Arafat a vorbit despre numărul de cazuri noi de coronavirus apărute în România Raed Arafat a vorbit despre numărul de cazuri noi de coronavirus apărute în România

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat că vineri, la ora 18:00, erau deja 866 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, iar cifra ar putea să crească spre 900.

„Pe lângă raportarea de la ora 13:00 noi mai avem una internă la ora 18. Față de ieri la ora 18, astăzi au fost numărate 860 de cazuri noi. Deci,  la prânz ne așteptăm, dacă nu există ajustări, că vom depăși 860 de cazuri”, a declarat Arafat vineri seară.


Situație critică în spitalele din București

Spitalele din București dedicate bolnavilor de COVID-19 sunt aproape pline, iar locurile la Terapie Intensivă sunt ocupate în totalitate conform informațiilor oferite de Arafat.

„Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal (…) Și mâine vom avea o cifră record”, a declarat secretarul MAI, vineri seară, la Digi 24.


Citește și:

Un nou record negativ de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore pe teritoriul României

 


Când încep asimptomaticii să transmită coronavirusul? Explicațiile epidemiologului Molnar Geza

 

 


 

abonare newsletter