Sănătate

Jandarmii clujeni au donat sânge și îndeamnă cetățenii să facă la fel. Numărul donatorilor, infim

În ultima perioadă, în spațiul public s-au înmulțit apelurile de implicare voluntară și ajutorare a semenilor aflați în suferință, pentru care un strop de sânge ar putea însemna salvarea vieții.

Jandarmii clujeni au donat sânge și îndeamnă cetățenii să facă la fel. Numărul donatorilor, infim Jandarmii clujeni au donat sânge și îndeamnă cetățenii să facă la fel. Numărul donatorilor, infim

În perioada 15-16 iulie, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca, pentru a dona sânge într-o nouă campanie organizată la nivel național de către Jandarmerie și Patriarhia Română.

Peste 1.000 de jandarmi din toată țara, printre care și jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, au mers să doneze sânge pe fondul numărului mare de îmbolnăviri și a rezervelor din ce în ce mai mici din spitale, mai ales în condițiile actuale.


Sub 2% dintre români donează sânge!

Cele mai recente statistici arată că nici măcar 2% din populaţia României nu donează anual sânge, adică de aproape 4 ori mai puţin decât media europeană. Asta înseamnă că este nevoie urgentă de sânge pentru bolnavii din spitale, iar ajutorul oamenilor contează enorm.

„Jandarmii sunt parte a comunității și participă constant la campaniile sociale inițiate de diferiți reprezentanți ai societății civile, iar de această dată ne-am alăturat Patriarhiei Române, în efortul comun de a aduce speranță și încredere celor a căror viață depinde de un gest simplu: acela de a dona sânge”, transmite conducerea IJJ Cluj.


CITEȘTE ȘI:

Ce se întâmplă dacă un donator de sânge este infectat cu CORONAVIRUS?
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter