Sănătate

Institutul Inimii și-a reluat activitatea, după focarul de infecție cu COVID-19

Institul Ininimii din Cluj și-a reluat activitatea normală începând de miercuri, după ce în urmă cu aproximativ două săptămâni mai multe cadre medicale și pacienți de la Clinica de Cardiologie au fost confirmați cu COVID-19.

Institutul Inimii din Cluj-Napoca Institutul Inimii din Cluj-Napoca

În urma depistării focarului de infecție cu COVID-19 de la Institutul Inimii, pacienții au fost externați sau transferați la alte unități medicale. Personalul a fost testat, iar de această dată a mai rămas un singur caz nou confirmat. Unitatea a trecut printr-un proces amplu de dezinfecție, iar acum și-au reluat activitatea.

CITEȘTE ȘI:


FOCARUL de la Institutul Inimii a crescut. 14 cadre medicale și 9 pacienți infectați. Doi bolnavi au decedat

„Au început iar să fie aduse urgențele la noi, iar pacienții care erau programați au fost înternați începând de miercuri. Funcționăm normal, cu acele condiții impuse de distanțare și de izolare pentru a evita situații similare. În condițiile actuale, numărul de pacienți care pot să ajungă în spital ar fi de aproximativ 40-50%. Deci dacă într-o lună noi externăm între 600-700 de pacienți, am putea să facem undeva la 350 de pacienți, cu condiția să respectăm toate aceste condiții impuse”, a spus Florin Crișan managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca.

La Institutul Inimii, 9 pacienți și 14 cadre medicale din cadrul unității spitalicești au fost depistate cu coronavirus.


Dintre pacienții depistați pozitiv, 2 bolnavi cu boli cardiologice grave au decedat.

„Doi pacienți au decedat, dar cauza decesului este boala cardiologică, sunt pacienți în vârstă, care ajung la noi în stadii grave, cu infarcte. Sunt pacienți foarte gravi, în vârstă și cu multiple comorbidități”, a mai adăugat managerul institutului.


CITEȘTE ȘI:

 Un nou FOCAR de infecție cu COVID-19, la Cluj. Mai mulți pacienți de la Institutul Inimii, depistați pozitiv

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter