Sănătate

Creştere ALARMANTĂ a numărului de cazuri de CORONAVIRUS la Cluj în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 11 cazuri noi de coronavirus la Cluj-Napoca, fiind una dintre cele mai mari creşteri din ultima lună.

Creştere ALARMANTĂ a numărului de cazuri de CORONAVIRUS la Cluj în ultimele 24 de ore Creştere ALARMANTĂ a numărului de cazuri de CORONAVIRUS la Cluj în ultimele 24 de ore

Numărul de cazuri de coronavirus a urcat de la 564 la 575 în ultimele 24 de ore, fiind înregistrată una dintre cele mai mari creşteri de la o zi la alta din ultimele săptămâni. Situaţia îmbolnăvirilor părea să fie sub control la Cluj după ce în mai multe zile consecutive au fost înregistrate unul, două sau chiar zero cazuri noi de coronavirus.

Până astăzi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate și externate.


De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 238 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți.


Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.363 de  persoane. Alte 96.693 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis şi un mesaj către toţi românii după această creştere semnificativă a numărului de cazuri: „Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane.”, a fost mesajul oficialilor.


Citeşte şi:

Coronavirusul, pe cale de dispariție la Cluj. Doar 12 cazuri în ultima săptămână

 

abonare newsletter