Sănătate

Atenție, clujeni! Prețuri mai mari la DENTIST. Mulți stomatologi aplică o „taxă COVID”!

Mulți stomatologi din Cluj aplică prețuri mai mari ca să își acopere costurile pentru echipamentele de protecție.

Foto: pexels.com O programare la dentist îi costă pe clujeni mai mulți bani Foto: pexels.com O programare la dentist îi costă pe clujeni mai mulți bani

Începând din data de 15 mai, medicii stomatologi și-au redeschis cabinetele. Odată ce și-au reluat activitatea, dentiștii au fost nevoiți să ia măsuri stricte. Din acest motiv, pacienții care au fost la stomatolog de când s-au redeschis cabinetele, spun că dentiștii aplică o „taxă COVID”, adică prețul intervențiilor au crescut pentru a acoperi costurile care implică folosirea echipamentelor de protecție suplimentare.

CITEȘTE ȘI: Care sunt regulile pentru dentiști și pacienți?

Nu toate cabinetele stomatologice aplică această „taxă COVID”, însă de cele mai multe ori, pacienții trebuie să scoată  50 de lei în plus din buzunar.


„Taxa poate fi de la 50 de lei în sus, presupun că asta depinde de fiecare medic în parte. Însă ei te pun să plătești faptul că ei trebuie să igienizeze după terminarea consultației și statul nu le oferă bani îndeajuns”, a spus Maria Ardelean, o clujeancă.

„Taxa rezultă din costul materialelor suplimentare de protecție, materiale de unică folosință. Pentru fiecare pacient se ia alt echipament”, a spus Adriana Broza.


„E pentru materiale de protecție și dezinfectare. Am plătit astăzi pentru copil 55 de lei, în condițiile în care a fost singur în cabinet și e micuț”, a spus Alina Mohanu.

„Tatăl meu a fost programat pentru o plombă și a plătit taxa de dezinfectare” de 50 de lei pe lângă manoperă”, a zis Ramona Chira.


Sunt cabinete însă în care prețul trece cu mult de 50 de lei.

„Am dat cu 100 de lei în plus pentru dezinfectarea aparatelor folosite” a zis o tânără, iar o alta a plătit 90 de lei în plus la un cabinet stomatologic din centrul orașului.


Peste 1.600 de medici stomatologi au cabinete în județul Cluj.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter