Sănătate

Rușinos! Cum se curăță scările de bloc din Cluj? Cu mopul și pe jos, și pe balustradă! Ce acuzații aduce președintele unei asociații? VIDEO

Imagini reprobabile au fost surprinse într-o scară de bloc din cartierul Zorilor, din Cluj-Napoca. În plină pandemie de coronavirus, curățenia în casa scării se face cu un mop murdar. Și pe jos, și pe balustradă!

Rușinos! Cum se curăță scările de bloc din Cluj? Cu mopul și pe jos, și pe balustradă! Ce acuzații aduce președintele unei asociații de proprietari din Zorilor? Rușinos! Cum se curăță scările de bloc din Cluj? Cu mopul și pe jos, și pe balustradă! Ce acuzații aduce președintele unei asociații de proprietari din Zorilor?

Președintele unei asociații de proprietari din cartierul Zorilor acuză că, în zona de care este responsabil, curățenia se face într-un mod „imoral, anormal, nepermis și ilegal”, pentru o asociație de proprietari care se respectă. Într-un mesaj trimis redacției Monitorul de Cluj, Vasile S. cere vigilență firmelor de curățenie, să nu pățească și alte asociații ceea ce s-a întâmplat în Zorilor.

„În data de 30 aprilie 2020, ora 18:45, am constatat că angajatul de la firma de curățenie din Cluj-Napoca, care presta serviciile de curățenie pentru blocul în care locuiesc, utiliza mopul murdar pe balustrada de care oamenii se țin cu mâna pentru a urca scările. Mopul fiind folosit pentru a spăla pe jos, apa din găleată împreună cu murdăria de pe jos erau întinse astfel pe balustradă. Constat că angajatul acestei firme de curățenie din Cluj-Napoca nu avea nici mască și nici mănuși de protecție”, povestește președintele asociației.


Imaginile vorbesc de la sine:

 

Proprietarii au reziliat contractul cu firma de curățenie. Vorbesc despre un caz penal!

Bărbatul spune că Primăria municipiului Cluj-Napoca a efectuat deja o dezinfecție în bloc, cu peroxid de hidrogen (apă oxigenată), înainte ca firma de curățenie, prin angajatul ei, să-și execute serviciile într-o formă „imorală, anormală, nepermisă și ilegală”, care ar putea fi considerată drept încălcare a legii – zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiuni contra sănătăţii publice.


„Imediat după ce am surprins cele de mai sus, am trimis SMS și e-mail la toți proprietarii din bloc, să nu mai atingă cu mâna balustrada, iar apoi aceasta a fost dezinfectată cu spirt sanitar de către oamenii din bloc. S-a decis, în urma consultării comitetului executiv, ca serviciile efectuate pentru luna mai 2020 să nu mai fie achitate către această firma de curățenie, contractul de prestări servicii a fost reziliat. Momentan, căutăm oferte de la alte firme și sperăm ca pe viitor să nu se mai întâmple așa ceva”, povestește clujeanul.

Președintele asociației de proprietari a trimis o sesizare la Primăria Cluj-Napoca

Vasile S. spune că, în condițiile în care firma respectivă mai are 67 de scări de bloc la care face curățenie, a trimis o sesizare și la Primăria Cluj-Napoca, departamentul Asociații de proprietari, pentru ca apelul să ajungă la toți președinții de asociații de proprietari din Cluj-Napoca, astfel în cât să fie verificat modul de lucru al firmelor de curățenie.


Dacă observați asemenea lucruri în blocul în care locuiți, vă sfătuiesc să faceți ca mine, să nu plătim servicii degeaba și în plus să ne mai și îmbolnăvim! Nu am dat numele firmei, pentru că este un PFA, iar în numele ei are numele personal al administratorului și, conform GDPR, nu este permisă publicarea datelor personale în locuri publice fără acordul lor scris”, a conchis președintele asociației de proprietari.

CITEȘTE ȘI:


Spălarea străzilor nu se face corect? „Muncitori, fără măști de protecție, cu un furtun obosit, întind praful pe străzile Clujului”

 

Măsuri dispuse de Primăria Cluj-Napoca pentru limitarea efectelor răspândirii coronavirus

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter