monitorulcj.ro Menu
Sănătate

România începe TESTAREA în MASĂ! Nelu Tătaru, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre lupta împotriva CORONAVIRUSULUI

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii, a anunţat că România va începe testarea naţională.

România începe TESTAREA în MASĂ! Nelu Tătaru, anunţ de ULTIMĂ ORA despre lupta împotriva CORONAVIRUSULUI

Oficialul a anunţat duminică seara că în România va începe un studiu de seroprevalență la nivel național, după 1 iunie, în cadrul căruia populația va fi testată pentru a-i fi evaluată starea de imunizare la noul coronavirus.

Testarea naţională ar urma să se facă în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar campania va lua în calcul focarele epidemice.


„Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Naționalt pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde și de testele, care ar putea fi serologice sau și moleculare. În funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutam în anumite focare”, a explicat ministrul Nelu Tătaru la Europa FM.

Citeşte şi:


A venit Olanda în Transilvania, Clujul e capitala lalelelor! „Le admirăm din carantină!” FOTO

 

Când vom putea să ne vizităm părinții în siguranță? Răspunsul specialistului