Sănătate

Număr record de teste realizate în ultimele 24 de ore în România pentru depistarea bolnavilor de COVID-19

România a efecutat un număr record de teste pentru depistarea bolnavilor de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Număr record de teste realizate în ultimele 24 de ore în România pentru depistarea bolnavilor de COVID-19 Număr record de teste realizate în ultimele 24 de ore în România pentru depistarea bolnavilor de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost efectuate 16.684 de noi teste, aproape dublă faţă de recordul anterior care era de 9871 de teste.

Președintele României a declarat că numărul de teste efectuate a fost principala preocupare în ultima perioadă, iar capacitatea de testare ca crește tot mai mult.


„Numărul de teste a fost pentru mine, din capul locului, o preocupare importantă și am transmis-o tuturor colaboratorilor și membrilor Guvernului cu care am discutat aceste chestiuni. Și adevărul este că s-a crescut foarte, foarte mult. Dacă la începutul epidemiei, capacitatea de testare a fost, chiar la început de tot, de câteva zeci de testări pe zi, s-a ajuns la câteva sute și acum suntem aproape de 10.000”, a spus ieri Klaus Iohannis.

Numărul total al cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 11.978 miercuri, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. 3.569 de persoane au fost declarate vindecate și externate, iar 681 de pacienți au decedat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter