Sănătate

A fost semnat contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Cluj

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că Guvernul, prin ministerele Dezvoltării şi Sănătăţii, a reuşit semnarea contractului de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional Cluj, o investiţie de aproximativ 500 de milioane de euro.

A fost semnat contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Cluj A fost semnat contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Cluj

„Aş vrea să felicit Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Sănătăţii pentru faptul că au reuşit accelerarea procedurilor şi s-a ajuns la un deznodământ fericit, şi anume semnarea contractului de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional Cluj, o investiţie de aproximativ 500 de milioane de euro. De asemenea, trebuie să vă informez că la nivelul Comisiei Europene s-a aprobat contractul de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional Iaşi”, a precizat Ludovic Orban, în cadrul şedinţei de Guvern.

La rândul său, ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, a făcut câteva precizări pe tema spitalelor regionale.


„Într-adevăr, aşa cum ne-am angajat în programul de guvernare, că vom realiza cele trei spitale regionale, în luna decembrie am semnat contractul de finanţare pentru Spitalul Regional Iaşi şi în luna februarie am primit, într-adevăr, aprobarea Comisiei Europene pentru finanţarea realizării acestui Spital regional la Iaşi, iar, astăzi (n.red. joi), vă anunţ că am semnat contractul de finanţare pentru demararea construcţiei Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, una dintre cele mai mari şi mai importante investiţii din zona de vest a ţării, cea mai mare investiţie, de peste 500 de milioane de euro din Ardeal, investiţie realizată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional Axa 14”, a declarat Ion Ştefan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter