monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Un nou caz de CORONAVIRUS! Câţi bolnavi există la nivel naţional

Medicii au confirmat al patrulea caz de coronavirus pe teritoriul României.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani din Timişoara. El a intrat în contact cu femeia de 38 de ani, deja diagnosticată cu această boală, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

„Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timişoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 şi care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia. Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus COVID 19”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.


Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, bărbatul este asimptomatic, afebril.

„S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara”, anunţă sursa citată.


În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte două familii faţă de care se vor lua măsurile de autoizolare.

Pe lângă bărbatul din Timișoara depistat astăzi cu noul COVID-19, alte persoane din țară au fost depistate cu coronavirus, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative. De asemenea, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 42 persoane, iar 9431 persoane sunt monitorizate la domiciliu.


Cele două persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în unități spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara și sunt în stare stabilă.

În cursul zilei de luni, 2 martie, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus, s-au primit 1081 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecțiuni. Totodată, la numărul unic de urgență 112 au fost primite 73 apeluri.