monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Copilul de 8 ani, decedat în accidentul din Cămărașu, salvează viaţa a trei copii

Un copil de opt ani care nu mai avea şanse să-şi revină în urma unui accident rutier salvează, cu organele sale donate, viaţa a trei copii.

Familia acestuia a fost de acord cu donarea de organe, astfel încât rinichii au fost transplantați unor copii la Cluj, iar ficatul va ajunge la un alt copil în Germania.

"Un înger de 8 ani salvează alţi 3 copii. Transplantul înseamnă viață! La Cluj, un accident rutier a frânt, brusc, viaţa unui copilaş de doar 8 ani. O dramă care schimbă definitiv viaţa familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinţii au reuşit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, puterea de a dărui altor semeni acel bob de rouă care descoperă zorii unui nou început, care şterge coşmarul nopţilor de suferinţă, este un gest suprem", se arată într-o postare de joi, pe Facebook, a Agenţiei Naţionale de Transplant.


Copilul de 8 ani şi fratele său de 12 ani au fost implicaţi, vineri, într-un accident rutier în localitatea clujeană Cămăraşu.

"Cu profesionalism şi responsabilitate, echipa de coordonare a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca (dr. Remus Babici - coordonator transplant, dr. Nicoleta Dărăban - kdp) a încheiat una din cele mai sensibile etape ale luptei pentru viaţă. Datorită acestui înger, doi copii, de 9 ani şi de 12 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal - Cluj-Napoca. Un alt copil va fi salvat prin transplant de ficat la University Hospital Regensburg. Medici români şi străini şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar. Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinţilor îndureraţi. Sperăm că vor găsi alinarea la gândul că alţi 3 copii vor putea zâmbi", se mai arată în postarea Agenţiei Naţionale de Transplant.


CITEȘTE ȘI

ACCIDENT GRAV la Cămărașu! Doi copii se zbat între viață și moarte. Au fost loviți de o mașină