Sănătate

Sunt promise măsuri drastice. Controale după imaginile șocante cu sângele contaminat

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a reacționat după ce deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a publicat fotografiile scandaloase cu sângele contaminat aruncat în canalizare.

Sunt promise măsuri dure. Controale după imaginile șocante cu sângele contaminat aruncat în chiuvetă Sunt promise măsuri dure. Controale după imaginile șocante cu sângele contaminat aruncat în chiuvetă

Victor Costache a afirmat, marţi seara, că imaginile în care se aruncă sânge contaminat şi alte deşeuri infecţioase într-o chiuvetă „sunt şocante”. Acesta a promis că va trimite Corpul de control al Ministerului Sănătății să facă verificări, precizând că „măsurile vor fi foarte dure”.

„Trebuie respectate procedurile. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat la Spitalul Universitar, de ce s-a ajuns la astfel de derapaje. Este cu atât mai şocant cu cât doamna manager este medic pe Terapie Intensivă”, a spus ministrul Sănătăţii, la Digi 24.


Vă reamintim că, după o vizită inopinată la Spitalul Universitar de Urgență București, parlamentarul clujean a precizat că sângele din sălile de operație, contaminat cu diferite bacterii periculoase, dar și alte fluide biologice contaminate este evacuat în sistemul de canalizare prin intermediul chiuvetelor sau chiar ale WC-urilor, fără să se respecte procesul de decontaminare.

Ministrul Sănătății a precizat că aruncarea sângelui în sistemul de canalizare este strict interzisă. „Nu putem exclude şi alte derapaje. Nu au voie să facă asta! Trebuie să respecte procedurile şi vom analiza cu severitate situaţia”, a promis Victor Costache.


„Pericolul pentru sănătatea publică este unul uriaș! Rog public Direcțiile de Sănătate Publică din București și din toate județele României să demareze un control împreună cu Ministerul Sănătății și al Mediului pentru a avea urgent o analiză a dimensiunilor acestui dezastru cu implicații catastrofale pentru sănătatea publică!” – Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj

CITEȘTE ȘI: BOMBĂ biologică? Sângele CONTAMINAT ajunge zilnic în sistemul de canalizare

Ultimele Stiri
abonare newsletter