Sănătate

Aparatură nouă pentru pacienții de la Oncologie

Consiliul Județean (CJ) Cluj a achiziționat nouă noi echipamente și aparaturi medicale ultraperformante.

Valoarea acestor dotări de ultimă generație este de 500.000 de lei, potrivit unui comunicat remis de forul județean. Acestea au fost deja date în folosință în cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, din Cluj-Napoca.

Banii special alocați în acest scop de CJ Cluj, din bugetul propriu al instituției, au fost folosiți pentru achiziționarea unei mese chirurgicale cu accesorii, a două microtoame, patru sisteme de transport și transfer pacienți cu sistem rapid de curățare, precum și a două echipamente pentru blocul alimentar al unității sanitare.


Reprezentanții forului județean consideră că importanța noilor dotări este dată de faptul că acestea vin în sprijinul direct al echipei medicale în procesul de diagnosticare și tratare în condiții optime a pacienților.

Vă reamintim că medicii români prezintă o statistică sumbră cu privire la numărul de decedați doar din cauza cancerului pulmonar. În România, 28 de oameni pierd lupta cu această boală în fiecare zi, iar speranţa de viaţă este redusă de cele mai multe ori, spun medicii, din cauza depistării bolii în faze prea avansate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter